Mobile Menu

Hamina Tattoo juhlii kesällä 2020

  • Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo täyttää 30 vuotta kesällä 2020. Rytmikkäästä sotilasmusiikista voi nauttia Haminassa jo tämän syksyn konserteissa.

Hamina Tattoo -festivaali täyttää ensi vuonna 30 vuotta, kuten myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Reserviupseerikoulu taas viettää 100-vuotisjuhlaa. Tattoon huipennukset – Hamina Bastionin marssishow’t – juhlistavatkin torstaina Tattoon juhlavuotta, perjantaina Reserviupseerikoulua ja lauantaina varusmiessoittokuntaa.

– Toivomme RUK:n käyneitä saapumaan erityisesti perjantain marssishow’hun. Lauantain show’ssa, kuten myös koko Tattoo-viikon ohjelmassa, huomioimme sen, että varusmiessoittokunnassa on palvellut useita tunnettuja muusikoita, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.

Vielä ei ole täysin varmaa, mitä kansainvälisiä soittokuntia Tattoossa juhlavuonna nähdään. Neuvottelut ovat kuitenkin hyvin pitkällä Ranskan, Japanin, Yhdysvaltojen, Liettuan ja Irlannin kanssa.

NUORISON TAIDONNÄYTTEITÄ JA AAMUPÄIVÄKONSERTTEJA

Tuttuun tapaan luvassa on puistokonsertteja Kesäpuistossa ja letkeää tunnelmaa Tattoo-klubilla. Lasten ja nuorten soittokunnat saapuvat Haminaan jo lauantaina 1.8. harjoittelemaan. He esittävät oman Junior Tattoo -näytöksensä Hamina Bastionissa sunnuntaina. Junioripäivän päättää pop-konsertti, jonka pääesiintyjä on vielä salaisuus.

Vuonna 2018 ensimmäisen kerran toteutetut intiimit aamupäiväkonsertit saavat myös jatkoa.

– Veimme silloin esityksiä pienempiin tiloihin, joissa ei normaalisti ole konsertteja. Yleisö nautti musiikista mm. Lipputornissa ja Seurahuoneen Marski-kabinetissa, Kaukiainen kertoo.

NAUTI SOTILASMUSIIKISTA JO TÄNÄ SYKSYNÄ!

Haminassa on tänä vuonna vietetty Sotilasmusiikki 200 -juhlavuotta. Jos haluaa nauttia hyvistä rytmeistä jo ennen Tattoota, kannattaa kaupungissa piipahtaa jo aiemmin. Lokakuussa Haminan Wanhalla Työskillä järjestettiin musiikillinen ja elokuvanäytöksen sisältävä illalliskonsertti. Joulukuun alussa RUK:n Maneesi-salissa on vuorossa vauhdikas ja svengaava joulushow.

– Nämä tapahtumat vastaavat yleisön toiveeseen, että Tattoon välivuosinakin olisi ohjelmaa, Kaukiainen sanoo.

TEKSTI: ANITA HEIKKINEN
KUVAT: HAMINAN KAUPUNKI