Mobile Menu

FLAMENCON ILTA

KOROT KOPISEVAT, KITARAN KIELET VÄRISEVÄT

Nelosteatterin talotoimikunta järjestää nyt jo kolmannen kerran yleisön hurmanneen FLAMENCON ILLAN Nelosteatterilla (Satamakatu 4, Kotka) perjantaina 20.4.2018 klo 19.00. Flamencon rytmeihin johdattavat  kitaristi Toni Jokiniitty ja flamencotanssija Sinikka Vainio Flamenco Azul –ryhmänsä kanssa.

 Sinikka Vainio kuvailee illan tanssinumeroiden välittävän tunteiden koko kirjon: rakkautta, surua, toivoa. Nelosteatterin puulattia antaa hyvän alustan ja äänen tanssijoiden jalkatyölle; huivit, hilkat, kastanjetit ja ennen kaikkea näyttävät puvut ovat flamencon perinteistä rekvisiittaa.

Flamencon illan tähdet

Flamencokitaristi Toni Jokiniitty kuuluu alallaan Suomen huippuihin. Kolmella vuosikymmenellä flamencoa soittanut Jokiniitty on perehtynyt taiteenlajiin mm. asumalla Espanjassa ja ottamalla oppia paikallisilta muusikoilta. Jokiniitty esiintyy Suomen lisäksi säännöllisesti myös ulkomailla: hänen soittoaan on kuultu Ruotsissa, Baltian maissaja Saksassa. Kotkaan Jokiniitty tulee suoraan Viron-kiertueelta. Omista sävellyksistä koostuva levy Promesa ilmestyi vuonna 2015, uusi levy tekeillä. Jokiniityn musikaalisuus ja tekninen taituruus on saanut kiitosta aina Espanjassa asti. Paitsi kitarasolistina Jokiniitty työskentelee flamencotanssin ja -laulun säestäjänä ja laulaa itsekin.

Flamencotaiteilija ja –opettaja Sinikka Vainio tutustui täydennyskoulutuksessa Sibelius-Akatemiassa  etnisiin tansseihin ja ihastui flamencoon, jonka opetuksen hän aloitti 1995 musiikkileikkikoulussaan. Anna Haarasen flamencokurssien lisäksi Vainio on osallistunut flamencokoulutukseen Espanjassa, mm. Cordobassa ja San Lucarissa. Yli 20 vuoden ajan hän on ollut mukana Tampereen flamencoviikkojen koulutusohjelmassa, jossa opettajina ovat toimineet johtavat flamencotaiteilijat maailmalta. Paluumuutettuaan Kuusankoskelle 2010 Vainio jatkoi Tampereella perustetun Flamenco Azul –tanssikoulunsa toimintaa niin Kouvolassa kuin Kotkassa.

Huom! Liput 5 euroa!