Mobile Menu

Erämys-Keisarin Kosket

  • Erämys_Sauli_Orimus_Martti_Linna
  • Erämys_Martti_Linna
  • Erämys_maisema_Martti_Linna
Sauli Orimus on tarjonnut vuodesta 1998 lähtien Kymijoella luontoelämyksiä.

Lisävoimaa verkostoista

Sauli Orimus on tarjonnut vuodesta 1998 lähtien Kymijoella luontoelämyksiä lähinnä yritysten ja yhteisöjen henkilöstöille. Etelä-Suomen paras koskenlaskujoki voi hänen mielestään työllistää tulevaisuudessa paljon nykyistä suuremman joukon ihmisiä.

Matkailumerkonomi Orimus muutti vuonna 1995 pääkaupunkiseudulta Kotkaan ja kävi Helsingin yliopiston puoli vuotta kestäneen eräkoulutuksen. Tapaaminen Kymijoen Grand Old Manin, Martti Jussi-Pekan kanssa johti siihen, että Kultaalla päämajaansa pitävä Erämys – Keisarin Kosket Oy työllistää nyt miehen täyspäiväisesti. 

”Koskenlasku on meidän ykköstuote. Siihen Kymijoen alaosa on Etelä-Suomen paras, ja pääkaupunkiseutua lähinnä oleva paikka”, Sauli kertoo liikeideastaan. ”Monelle ryhmälle juuri koskenlasku on se juttu. Oheispalvelut ovat esimerkiksi kokoustamista, saunomista, työhyvinvointia ja hyvää ruokaa.”

Kalastusmatkailu on Kymijoella nouseva laji. Koskimelojat ovat olleet joella aina ja retkimelojien määrä on kasvussa. Virtaava vesi tarjoaa palvelujen kehittämiseen valtavasti mahdollisuuksia. 

”Ei tällaista jokea ole missään! Pari  vuotta sitten perustimme Kymi The River-verkoston, jossa on tällä hetkellä yli 20 yrittäjää. Meillä on jo Facebook-sivut, nettisivut ovat tulossa”, Erämyksen yrittäjä kertoo. ”Vireillä on muitakin yhteisiä juttuja.”

Seudullisen matkailun kehittäminen on Etelä-Kymenlaaksossa Cursorin alaa. Hiljattain Cursor käytti kansainvälisiä matkanjärjestäjiä tutustumassa Erämyksen palveluihin. Kysymykseen, millaista matkailu voi Kymijoella olla kymmenen vuoden päästä, on Saulilla mietitty vastaus: ”Jossakin tässä lähellä on 20 – 30 huoneen luontoystävällinen majoituspaikka. Jos Kymijoella käy nyt 5 000 maksavaa matkailijaa vuodessa, on asiakasmäärä nelin-viisinkertainen ja heille on tarjolla uusia ohjelmapalveluja. Asiakkaani ovat päivän joella, mutta viipyvät seudulla 3 – 4 päivää tekemässä kaikkea muutakin.”

   

Kirjoittaja ja kuvaaja: Martti Linna