Six reasons to escape the hustle and bustle of the metropolitan area (translation coming soon)

Tuntuuko, että pääkaupunkiseudulla on jo nähty kaikki? Kaipasit sitten luontoa, merellisiä maisemia tai uusia kokemuksia, kannattaa suunnaksi ottaa Kotka-Haminan seutu, joka sijaitsee Kymeenlaakson maakunnassa. Seuraavaksi jaan kuusi syystä, miksi tähän merelliseen miljööseen kannattaa suunnata.

1.Lyhyt ajomatka

Oli suunnitelmissasi sitten pidennetty viikonloppu, viikon reissu tai vaikka pelkästään päivän matka, löytyy Kotka-Haminan seudulta puitteet kaikkien näiden viettoon. Omalla autolla matka taittuu Helsingin keskustassa puolessatoista tunnissa. Ajomatka on pääosin moottoritietä, joten matka taittuu nopeasti ja mukavasti. Tarvittaessa matkalla voi pysähtyä esimerkiksi Loviisassa huoltoasemalla. Lisäksi Kotkaan kulkee matkahuollon bussi kahdessa tunnissa. 

2. Merelliset maisemat

Kotkan ja Haminan maisemissa silmä lepää. Kaupungit ovat meren rannalla ja se näkyy niin puitteista kuin aktiviteeteistä. Useissa ravintoloissa, terasseissa ja puistoissa on mahdollisuus nousta maihin myös veneestä. Venesatamia ja laitureita löytyy Kotkassa useista paikoista. 

Merikeskus Vellamossa myös nimensä mukaisesti on merellinen tunnelma. Siellä pääset tutustumaan näyttelyiden kautta Kotkan historiaan. Sen tuntumassa on myös esimerkiksi Ocean bar niminen ravintolalautta, jossa pääsee ihastelemaan maisemia kattoterassilla raikkaista juomista nauttien.

3. Monipuolista tekemistä

Kotka-Haminan seutu tarjoaa tekemistä niin erilaisille ihmisille kuin eri kiinnostuksen kohteille. Kotkassa pääset nauttimaan esimerkiksi puistoista, Haukkavuoren näkötornista sekä ihanien ravintoloiden ja baarien terasseista. 

Vironlahdella voit tutustua sotahistorialliseen bunkkerimuseoon sekä käydä jalkaisin tai pyörällä Salpalinjan reitin tai tehdä kattavan ostoskierroksen Zsarin outlet-kylässä. Kyseinen paikka on jo itsessään nähtävyys, sillä ostospaikasta tulee tosiaankin mieleen pieni kylä. 

Haminassa pääset tutustumaan esimerkiksi suloiseen pikkuympyräkatuun, jossa on värikkäitä puutaloja, raatihuoneen näyttelyihin ja mielenkiintoisiin ravintoloihin. 

Santalahti

4. Uusia merellisiä kokemuksia

Merellisyys ja meriaktiviteet ovat se tämän seudun juttu – useista paikoita saa vuokrattua niin SUP-laudan, kajakin kuin vesijetinkin. Uimarantoja myös löytyy useampi, kuten Mansikkalahden uimaranta sekä Saunalahden uimaranta. Lisäksi alueella järjestetään ryhmille esimerkiksi koskenlaskua, jos haluaa hurjempia kokemuksia.

5. Ihania puistoja

Katariinan puisto on Kotkansaaren eteläosissa Katariinanniemellä sijaitseva upea merellinen puisto. Tässä puistossa on jokaiselle jotain. Keskellä puistoa on aitaus, jossa voi käydä katselemassa lampaita. Reunamilta löytyy niin lasten leikkipaikka kuin kota, jossa voi valmistaa ruokaa sateisempanakin päivänä. Tästä puistosta löytyy myös hauska muumitalo.

Sapokan puisto on ihan Katariinan puiston tuntumassa Tallinnankadulla. Tässä puistossa päästään luonnon helmaan ja sitä koristaa erilainen kasvillisuus sekä upea vesiputous, jonka virtausta on rauhoittavaa katsella.

Haminassa sijaitseva Tervasaari on upea paikka. Sen tuntumassa on venesatama ja viihtyisiä kahviloita. Tervasaaressa voi pitää niin picnicin, grillailuillan kuin esimerkiksi pelata frisbeegolfia. Lisäksi puistossa on ranta, josta pääsee uimaan sekä trampoliini, jos haluaa päästä hyppimään.

6.Kotimaan matkailu virkistää

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille viettääkseen rentouttavan ja uusia kokemuksia sisältävän loman. Suomesta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa, ilman, että tarvitsee matkustaa lentokoneella kauemmas. Kotka-Haminan seudulla voit helposti säädellä matkan kestoa, sillä kotiin pääset alle kahdessa tunnissa. Tämä on kohde, jonne haluat varmasti uudelleen.