Mobile Menu

Ahvenkoski - Data center

Liiketoiminta käyntiin nopeasti

Tämä investointikohde on erinomainen vaihtoehto datakeskukselle, jonka toiminta halutaan aloittaa nopeasti. Alue on valmiiksi kaavoitettu, ja rakennusvalmius on mahdollista saavuttaa jopa kolmessa kuukaudessa. Pyhtään kunta on valmis kehittämään datakeskuksen ympärille myös muuta liiketoimintaa, joten datakeskustoimija voi halutessaan neuvotella paikallisten toimijoiden kanssa tuekseen tarvitsemastaan ekosysteemistä.

Kohde sijaitsee vesivoimalan vieressä, joten liittyminen sähköverkkoon tapahtuu näppärästi. Mahdollisiin jäähdytystorneihin tarvittava vesi löytyy käden ulottuvilta.  Vesivoimalan läheisyys tarjoaa myös mielenkiintoisen mahdollisuuden liittyä Green IT –yritysten kasvavaan joukkoon.

Kohde on erittäin houkutteleva kustannustensa näkökulmasta. Sähkö on huokeaa ja maan hinta edullinen. Monirunkoinen dataverkko mahdollistaa tehokkaan liittymisen ulkomaailmaan, kuten lähellä sijaitseviin Venäjän kasvukeskuksiin ja uuden C-Lion merikaapelin myötä Keski-Eurooppaan. 

Faktoja:

  • Erinomainen uuskohde luonnontilaisessa metsässä voimalan ja sähköverkon naapurissa.
  • Alue 10,7 hehtaaria, mahdollisuus rakentaa noin 40 000 m2
  • Saadaan nopeasti, jopa 3:ssa kuukaudessa rakennusvalmiiksi. Kivi ja moreeniperäinen maasto on suhteellisen tasainen ja sopii hyvin rakentamiseen
  • Pyhtään kunnan omistuksessa – kaavoitustyö käynnissä = nopea aloitus mahdollista.
  • Edullinen maan hinta (10-15 €/m2) – ja neuvoteltavissa tarpeista ja koosta riippuen.
  • Vesivoimala (30 MW) naapurissa ja lisäksi 5-10 MW ylempänä joen varressa. Kaksi erillistä sähkösyöttöä mahdollista. Lisäksi voimalan alueella kansallisen sähköverkon liittymä  - mahdollistaa 100 + MW kohteeseen.
  • Monirunkoinen dataverkko E18 moottoritien yhteydessä. Hyvä yhteys pääkuituverkkoihin Venäjälle ja Eurooppaan.