Kotkan Seurahuoneella Green Key-ympäristöjärjestelmä

Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkan keskustassa panostaa vahvasti vastuullisuuteen etenkin ekologista kestävyyttä tukevan Green Key-sertifioinnin myötä. 

Keskeisiä elementtejä Seurahuoneen energiansäästössä ovat mm. huonelämpötilojen seuranta, laitteiden energiatehokkuuteen ja veden säästöön panostaminen. Vaikka Suomessa vettä riittää moneen muuhun maahan nähden hyvin, etenkin lämpimän veden säästäminen on tärkeää energiansäästön näkökulmasta. Niinpä Seurahuoneella on vesivirtaamamittauksien perusteella vaihdettu yli 90 %:sesti suihkuissa vettä säästäviin suihkupäihin. 

Myös kierrätys on vahva osa Seurahuoneen toimintaa. Tämä näkyy mm. niin poistuvien sänkyjen ja petivaatteiden kierrätyksenä eri lahjoituskohteisiin kuin myös hotellihuoneiden roskien lajittelumahdollisuuksissa. 

Green Key -sertifikaatin myötä vastuullisuuden teema ulottuu systemaattisesti myös alihankintoihin. Esimerkiksi siivoustoiminnassa edellytetään käytettävän vain ympäristövastuullisia pesuaineita. 

Hotellilla kannustetaan myös asiakkaita ympäristövastuulliseen toimintaan. Tarjolla on esimerkiksi Green Key -infomateriaalia, lainattavia polkupyöriä ja sähköskoottereita sekä tietoa alueen pyöräilyreiteistä ja joukkoliikenteestä.  

Ravintolatoiminnassa Seurahuoneella huomioidaan esimerkiksi luomu- ja lähituotteiden käytön kehittäminen sekä kasvisvaihtoehdot; niin aamiaisella kuin ravintoloissa on aina kasvisvaihtoehtoja tarjolla. Myös se, että uhanalaisia kalalajeja ei käytetä, varmistetaan. Ruokahävikin minimoiminen on lisäksi arkipäivää Seurahuoneen keittiöllä.  

Vastuullisuus-teemaan liittyen Seurahuone on lisäksi vuosittain tukenut Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa.  

Lue lisää Sokos Hotellien Green Key-toiminnasta: https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa/green-key