Mobile Menu

Blogi: Työpaikan löytymisen tuska

Suomessa varsinkin nuorisotyöttömyys on vallassa ja moni valmistuva nuori osaaja painii samojen ongelmien kanssa, mistä löytää tulevaisuudessa työpaikka. Harjoittelujen ja opinnäytetöiden kautta toivotaan saavan jalkaa niin sanotusti oven väliin, kaikille tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Välttämättä opiskelija ei halua jäädä opintojen jälkeen opiskelupaikkakunnalle vaan esimerkiksi muuttaa suoraan töiden perässä ympäri Suomea.

Kuvittelisin vielä meneväni tuohon nuoret osaajat ryhmään ja myös omalla alallani matkailun ja markkinoinnin parissa töitä on ollut aina huonosti saatavilla, lukuun ottamatta kesäsesonkia. Tuntuu, että lyhyen työ ikäni aikana olen kokeillut kaikkea. Olen käynyt viemässä hakemuksen suoraan rekrytoijan käteen (vielä kun se oli mahdollista ilman sähköisiä hakujärjestelmiä), soittanut, laittanut suoraa sähköposti viestiä ja mitähän vielä. Vaikka kuinka tuntui, että täytin kaikki kriteerit haussa, itse haastattelukutsuja kuitenkin sateli harvoin, turhauttavaa, tiedän. 

Piilotyöpaikkoja, onko heitä?

Termi piilotyöpaikka tuntui tulevan esille yhä useammin. Ehkä yrityksetkin olivat jo hieman kyllästyneet pitkiin rekrytointiprosesseihin haastatteluineen ja lomakkeineen. Avoimia työpaikkoja mol.fi-sivustolla ja muissa ei tosiaankaan usein ollut, joten päätin kokeilla niin sanotusti kepillä jäätä. Keräsin listaa yrityksistä missä haluaisin aidosti olla töissä ja joiden arvomaailma kohtasi omani kanssa. Pohdin millaista työtä etsin sekä mitkä olivat valmiuteni ja vahvuuteni siihen. Ensimmäisenä laitoin CV:n kuntoon ja pyysin ystävääni nappaamaan niin sanotun virallisen kuvan.

Minulla ei ollut mitään tietoa siitä, olisiko yrityksillä avoimia paikkoja vai ei, mutta hioin taktiikkani kuntoon. Keräsin rohkeutta ja kirjoitin ajatuksiani työskentelystä ko. yrityksessä sähköpostiin ja lähetys. Joistain yrityksistä tuli toki heti viestiä, että valitettavasti tällä hetkellä ei ole avoimia paikkoja. Soittokierros perään muutaman päivän päästä kuitenkin poiki haastattelun ja ajattelin, VAU tämähän toimii! Haastattelun jälkeen sain myös ensimmäisen määräaikaisen työpaikkani. Tällä samalla metodilla olen tämän jälkeen saanut lähes jokaisen työpaikkani ja se on vienyt minut ympäri Suomea.

Be active

Oma aktiivisuus työnhaussa on nykypäivänä erityisen tärkeää. Yrityksien rekrytoivat henkilöt saavat kymmeniä hakemuksia viikossa, saati sitten kun on kyseessä avoin haku. Piilotyöpaikkojen osuus Suomessakin on tutkitusti hurja ja niistä et muuten saa tietoa, kun suoraan kyselemällä. Myös työni parissa painin osaajapulan kanssa, mutta seutumme yritysten näkökantilta. On ollut mielenkiintoista pohtia miten osaajapulasta kärsivät yritykset ja työpaikkapulasta kärsivät nuoret osaajat saataisiin kohtaamaan. Isona avauksena seutumme yritykset lähtevät kanssamme markkinoimaan avoimia työpaikkojaan suurelle kirkolle Helsinkiin. Samalla teemme Kotkan-Haminan seudusta kuuluisaa ja kerromme myös joskus täältä lähteneille, miksi nyt olisi hyvä aika tulla takaisin! 

Rekryrakkaus-tapahtuma Sanomatalolla Helsingissä 13.10. klo 11 alkaen. Be there!

- Marianne Mokkala-Räty