Mobile Menu

Vahvaa osaamista Kotkaan - Tarina: Brandon Cestar

Etelä-afrikkalainen Brandon Cestari saapui Kotkaan työskentelemään Nitro Games -yritykselle. Hänen osaamisaluettaan on 3D-animaatio, ja hän toimii visuaalisena johtajana. Hänen vastuullaan on hahmojen saaminen liikkuviksi ja eläväisiksi. Hän myös vastaa pelien taiteellisesta näkemyksestä. Hän on asunut Suomessa noin vuoden, ja kaikki on sujunut hienosti.

”On ollut helppoa totutella työntekoon Nitrolla. Täällä ollaan erittäin vieraanvaraisia, ja uuden työntekijän on helppo päästä osaksi tiimiä. Minua on kohdeltu hyvin, ja minut on otettu jatkuvasti mukaan toimiston juhliin ja sosiaalisiin tapahtumiin. Fiilis on todella rento, sosiaalinen ilmapiiri mukava, ja työ on haastavaa ja jännittävää. Olen oppinut paljon, ja minulle on annettu paljon mahdollisuuksia.”

Elämä seudulla voi olla rauhallista, mutta kun kaipaat toimintaa, löydät sitä nopeasti ja vieläpä läheltäsi. Esimerkiksi Suomen suurin meriaiheinen festivaali, Meripäivät, pidetään joka elokuussa Kotkassa aivan kaupungin sydämessä. Lisäksi Haminalla on oma sotilasmusiikkitapahtumansa, Hamina Tattoo, joka sekin järjestetään aivan keskellä kaupunkia.

”Meripäivät on yksi parhaista jutuista täällä!”

Luonto on lähellä jopa kaupungeissa. Ja tarjoaa erittäin paljon harrastusmahdollisuuksia.

”Seudun ympäristö on luonnontilaista ja soveltuu upeasti raittiissa ilmassa ulkoiluun. Täällä on todella kaunista ja rauhallista, koska melua on vähän. Suomessa on ylipäätään hyvin erilainen ja kiinnostava kulttuuri.”

Cestari ei näe täällä asumisessa kovinkaan montaa haittapuolta. Asiat voisivat olla eri tavalla, mutta eivät huonommin.

”Haittapuolet riippuvat omista mieltymyksistä. Itse tulen todella isosta kaupungista, joten on ollut melkoinen muutos muuttaa pikkukaupunkiin. Matkustaminen suurimpiin kauppoihin on hankalaa, jos ei omista autoa, mutta julkinen liikenne on toimivaa ja luotettavaa. En voi oikeastaan sanoa muuta kuin, että on ollut positiivinen seikkailu tulla maahan, joka on miltei joka suhteessa aivan erilainen kuin omani.”