Mobile Menu

Oikea paikka perheelle - Tarina: Ehon perhe

Hyvät kunnalliset palvelut, loputtomat harrastusmahdollisuudet, turvallinen ympäristö ja helpot kulkuyhteydet paikasta toiseen tekevät seudusta enemmän kuin sopivan perheille.

Ehon perhe on asunut Kotkassa nyt jo kahdeksan vuotta. Vanhemmat Jouni ja Fiia ovat matkustaneet maailmalla, asuneet monissa eri paikoissa ja päättivät siitä huolimatta asettua asumaan Kotkaan Jounin työn ja alhaisten asumiskustannusten vuoksi. Heidän muutettuaan Kotkaan perheeseen on syntynyt kolme lasta: Inga, Ukko ja Huugo.

”Me pystyimme ostamaan oman asunnon heti saman tien vuokraamisen sijaan.  Ja tänne oli tosi helppoa muuttaa, koska ihmiset ovat niin luonnollisia ja seudun ilmapiiri on muutenkin positiivinen”, kertoo Fiia.

Lasten syntymän jälkeen Kotkan kaupungin tarjoamista palveluista tuli erittäin tärkeitä. Etenkin nopea pääsy päivähoitoon oli yksi niistä asioista, jotka todella helpottavat perheen arkea. Jouni ja Fiia päättivät laittaa lapsensa kotkalaiseen englanninkieliseen päiväkotiin. He toivovat, että jonain päivänä tänne perustetaan myös englanninkielinen koulu.

”Olimme kuulleet koulusta paljon hyvää, ja toisella kielellä oppiminen on iso plussa. Lapsemme tarvitsevat englantia kieltä ädinkielenään puhuvien serkkujensa seurassa”, Jouni ja Fiia sanovat.

Nopea pääsy lähes minne vain

Lyhyet etäisyydet ja toimivat kulkuyhteydet ovat elintärkeitä isoille ja aktiivisille perheille. Matkustaminen omalla autolla on sekin helppoa, ja julkinen liikenne palvelee erinomaisesti. Jalankulku- ja pyörätiet ovat nekin loistavassa kunnossa ja tarjoavat vaihtoehtoisen tavan liikkua.

”Esimerkiksi Helsingissä tämänkaltainen elämä olisi paljon vaikeampaa”, sanoo Jouni.

Hyvät harrastusmahdollisuudet ovat tärkeitä aktiiviselle perheelle. Monet urheilumahdollisuudet, lasten kulttuuriviikko ja laadukas, huokea koulutus paikallisessa kansalaisopistossa hyödyttävät kaikkia iästä riippumatta.

Koko Ehon perhe harrastaa parkouria, Inga harjoittelee taitovoimistelua ja vain aika näyttää, mitä muuta lapset vielä haluavat tehdä.