Mobile Menu

Lukas Pearsall tanssijat

Kun puitteet ovat kunnossa, arkikin on luksusta!

En pidä ruuhkista. Vihaan sitä tunnetta, kun kello käy kohti sovittua tapaamista, verenpaine nousee ja olen täysin jumissa auton sisällä. Mikään ei auta eikä nopeuta matelevaa autojonoa.

Nyt tätä ongelmaa ei enää ole. Yksi syy, minkä takia entisenä helsinkiläisenä viihdyn pienemmällä paikkakunnalla, on juuri elämän ja arjen sujuvuus. Kun liikkuminen sujuu jouhevasti, voi käyttää jäljelle jäävän ajan mielekkäämmin: harrastaa omia mielipuuhiaan, kehittää itseään tai viettää aikaa perheen kanssa. Mielestäni arkinen elämä koostuu pienistä asioista – siitä että kaikki sujuu ja ihmiset voivat hyvin.

Entisenä kaupunkilaisena kaipaan toisinaan myös ”cityelämää”. Kotkan ja Haminan keskustat vastaavat tähän kaipuuseen ja ovat kokoonsa nähden todella kaupunkimaisia asemakaavoineen, historiallisine rakennuksineen ja kivijalkakauppoineen. Eikä pysäköintipaikan löytäminen ole ongelma!

Syksyllä ja talven tullessa, kun taivas on musta ja räntää tulee vaakatasossa, on aika vetäytyä sisätiloihin, nauttia takan lämmöstä tai tavata ystäviä teatterissa, ravintolassa tai vaikkapa nykyisin trendikkäässä teatteriravintolassa. Onneksi Kotkan-Haminan seudulta löytyy idearikkaita yrittäjiä, jotka tarjoavat laadukkaita kulttuuri- ja hyvinvointipalveluja ainutlaatuisissa puitteissa. Illallisen voi syödä vaikka Bastionin holvistossa, juhlan viettää idyllisessä Harjun kartanomiljöössä tai musiikista nauttia Kymi Sinfoniettan konsertissa. Ja jos kaiken tämän jälkeen vielä tuntuu siltä, on myös Helsingin tarjonta käden ulottuvilla – reilu tunti autolla, tai bussilla hieman hitaammin mutta mukavammin.

Asumista jaelämistä luonnon, palvelujen ja oman tilan tarjoamalla seudulla voi hyvällä omallatunnolla kutsua luksusarjeksi!

Elina Saarela

Seutuun hurahtanut