Mobile Menu

Kesäistä vehreyttä, kulttuuria ja gluteenitonta leipää - Tarina: Tiina Nieminen

Kotka yllätti Tiinan monipuolisuudellaan

”Tammikuun pimeydessä Kotka tuntui oudolta ja etäiseltä. Kevään aikana sain kuitenkin havaita, että lähiympäristöstäni avautui valon saattelemana monia upeita paikkoja”, muistelee Kotkan Ympäristökeskukseen vuoden 2014 lopulla saapunut Tiina Nieminen.


”Opiskelin ympäristöpolitiikkaa sivuaineena Tampereen yliopistossa. Osallistuin mentoriohjelmaan, ja kävi sellainen yhteensattuma, että ohjaajanani oli lähtöisin Kotkasta. Hän rohkaisi minua hakemaan Ympäristökeskuksesta avautunutta sijaisuutta”.


Kotkaan muuton kynnystä madalsi se, että Tiinalla on aiempia siteitä Kymenlaaksoon. Hän vietti lapsuuden kesiä Kouvolassa, ja sieltä löytyy edelleen sukulaisten tukiverkosto.

”Kaupungin työntekijöiden henkilökuntaedut helpottivat sopeutumista. Niiden turvin kävin kuntoklubeilla ja uimahallissa. Lisäksi sellaisista luonnonkauniista paikoista, kuten Katariinan Meripuisto ja Kärkisaari, tuli minulle tärkeitä ajanvietepaikkoja”, Tiina kertoo.


Kulttuuri vetovoiman rakentajana


Tiina on intohimoinen teatteriharrastaja. Tampereen korkeatasoiseen teatteritarjontaan tottuneena Tiina hieman jännitti, mitä tarjottavaa Kotkalla on tällä yhteiskunnan saralla. ”Esimerkiksi kaupunginteatterin Keisarikunta-musikaalin lavasteet ja vahva visuaalisuus hienoinen tanssikohtauksineen olivat unohtumaton kokemus. Olen itse toiminut Tampereella harrastelijateatterin puvustajana ja maskeeraajana, joten näytelmien visuaalinen ilme on minulle tärkeä tekijä”. 

”Myös Ilo Irti –revyy ja Neljän tien risteys ovat olleet hienoja ja puhuttelevia esityksiä. On aivan pakko mainita myös Nuorisoteatterin Romeo ja Julia –tulkinta skeittihallissa. Siinä oli mukana joukko tosi lahjakkaita nuoria”, kehuu Tiina.

Mitä kertoisit Kotkasta?

Tiina järjesti läheisille ystävilleen Kotka-päivän. Hän vuokrasi minibussin ja kierrätti viisihenkistä seuruetta itselleen merkittävissä kohteissa.

”Kotkansaaren veistospromenadin monipuolinen tarjonta ja Sapokan sekä Katariinan kesäkuinen vehreys olivat ystävilleni mieluisa yllätys. Vaikka helsinkiläiset ystäväni ovat tottuneet meren läheisyyteen, Kotkassa se on todella keskeinen ja näkyvä osa elämää. Pienvenesatama ja veneilykulttuuri olivat kaikkien mielestä upea osa Kotkaa. Ja tietysti Vellamo on kaupungin merellinen helmi”, Tiina lisää. ”Kävimme myös koittamassa Erämyksen koskenlaskua. Siinä jännittävä toiminta yhdistyi upeisiin maisemiin”.

Pian Tiinan työsijaisuus päättyy. Hän palaa Tampereelle jatkamaan työuraansa, mutta side Kotkaan on jo luotu. Ennemmin tai myöhemmin hän palaa Kotkaan – ainakin vierailulle.

”Noudatan gluteenitonta ruokavaliota, ja Kotkassa on jotain, jota tulen kaipaamaan myös tästä näkökulmasta. GeisaRinnan gluteenittomat leivät ovat niin hyviä, että haluan tulla pakettiautolla hakemaan niitä lastin Tampereelle”, Tiina hymyilee.

Kuva: Toomas Lybeck