Mobile Menu

Emma, kotkalainen paluumuuttaja

"Ei ikinä takaisin Kotkaan" - paluumuuttajan tarina

Elämässäni olen usein huomannut miten väärässä olen etenkin silloin, kun päätän, että en ikinä enää tee jotain. Muistan sen hetken kuin eilisen, kun aivan liian iso muuttokuorma kyydissämme Kotka jäi selkiemme taakse ja uusi elämä Tampereella siinsi edessämme. Jotenkin tuntui todella vapauttavalta jättää kaikki tähän kuppaiseen kylään ja lähteä kohti uusia tuulia. 

Elämä lopulta olikin Tampereella oikeastaan sitä kaikkea, mitä 25-vuotias ihminen voi toivoa. Vannoin, etten enää ikinä muuta takaisin Kymenlaaksoon, en vaikka mikä tulisi.

Kolme nopeaa vuotta, yksi lapsi, omistusasunto ja vakituinen työpaikka myöhemmin huomasimme eräänä päivänä selailevamme Kotkan asuntomarkkinoita. Kesä kului Haminassa ja jokainen lähtö tuntui hankalammalta. Sinniteltiin ajatuksen kanssa, että me rakastetaan myös Tamperetta ja siellä on hyvä ihmisen olla. Sain vakipaikan täydellisestä työpaikasta ja kaikki oli tosi hyvin. Ikävä kotiseudulle nosti kuitenkin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän päätään.

Sinä aamuna, kun mieheni kertoi saaneensa koulupaikan Kotkasta, kurkkuuni nousi pala. Samaan aikaan surin maailman kivointa työpaikkaa, mutta myös iloitsin helpotuksesta. Me lähdettäisiin takaisin kotiin.

Muutto oli minulle henkisesti vaikeampaa kuin uskoinkaan. Jotenkin kuulin takaraivossani ne "me tiedettiin, että tulisitte takaisin" -kommentit. Niin kuin sanoin silloin vuosi sitten monesti, tuntui kuin oltaisiin palattu takaisin lähtöruutuun. Toisaalta olen myös palattuani katsonut Kotkaa ja Haminaa aivan uusin silmin. Tässä Kaakonkulmassa on ihan mieletön potentiaali, johon me kaupunkilaiset emme tahdo itsekään uskoa. Haluaisin kertoa koko maailmalle miten ihanana kaupunkina Kotka meille on palattuamme näyttäytynyt.

Nyt yksi unelmien työpaikka ja ihana ostamamme city-koti myöhemmin mietin, miten teimme täysin oikean ratkaisun. Tulen aina rakastamaan Tamperetta kaupunkina, mutta meidän koti on ja tulee olemaan Kotkassa.

Emma

Paluumuuttaja ja somevaikuttaja

 

Seuraa Emman elämää Instagramissa @emmakaisa_!