Mobile Menu

Reetta Keränen ja Antti Kurko Katariinassa

Edullinen asuminen ja rauhallisempi rytmi toivat Kotkaan

 

Pariskunta Reetta Keränen ja Antti Kurko päätyivät Helsingistä Kotkaan Katariinaan huomattavasti edullisemman asumisen ja rauhallisemman rytmin vuoksi. 
- Asumisen hinta on meidän ikäisten vakiopuheenaihe Helsingissä, ja monet pohtivat muualle muuttamista. Me päädyimme Kotkaan, koska Antti on täältä seudulta kotoisin ja Kotka on kuitenkin tosi lähellä Helsinkiä, Reetta Keränen kertoo.

- Kotkaan oli helppo tulla, koska täällä oli jo valmiiksi tuttuja ja kun omat vanhemmat asuvat yhä Pyhtäällä niin heitä näkee paljon useammin kuin Helsingissä asuessa, Antti Kurko jatkaa.

Jyväskylästä kotoisin oleva musiikkiterapeutti Reetta työskentelee pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa, mutta vähitellen töitä on löytynyt myös Kymenlaaksosta ensin Kouvolasta ja nyt myös Kotkasta. 
- Työskentelen osuuskunnassa ja pystyn rakentamaan työviikkoni joustavasti eri paikkoihin, siksi muuttokin oli helppo järjestää. Vastaanotto Kotkassa on ollut tosi positiivinen ja toivonkin, että saisin tulevaisuudessa tehtyä osan työviikosta Etelä-Kymenlaaksossa, jolloin reissaminen vähenisi. Helsingissä terapeutteja on paljon saatavilla ja täällä taas taitaa olla päinvastoin, eli siinä mielessä tunnen itseni hyödyllisemmäksi täällä. 

Bussilla Helsinkiin ja etätöitä

Kulttuurituottajaksi valmistunut Antti on yhteyspäällikkönä Voima Kustannuksessa, joka julkaisee 10 kertaa vuodessa ilmestyvää yhteiskunnallista kulttuurilehteä.  Työtään hän tekee osin etänä.

- Käyn Helsingissä töissä kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Aluksi hieman jännitti, että miten työmatkoja jaksaa, mutta nyt olen todennut, että bussissa työskentely on ehkä tehokkainta työaikaa itselle. Kun työ tapahtuu suurimmaksi osaksi tietokoneella, voi bussissa vain pistää kuulokkeet korviin ja naputella työasioita. Välillä on mukava lepuuttaa silmiä ja katsella, kun maisemat vaihtuvat bussin ikkunasta. Mutta toivon, että jonain päivänä Kotkasta pääsisi myös suoraan junalla Helsinkiin, Antti kertoo.

- Niinä päivinä, kun en ole Helsingissä töissä niin työskentelen pääosin kotoa käsin. Joskus on mukava vaihtelun vuoksi pakata läppäri mukaan ja mennä kirjastolle tai kahvilaan työskentelemään, Antti jatkaa.

Reetta Keränen ja Antti Kurko meren rannalla

 

Katariina rakas, hieno alue

Uusi asuinalue Kotkansaaren Katariina on muodostunut tärkeäksi paikaksi molemmille. 
- Katariina on mielettömän hieno alue, avantosaunakin ihan lähellä. Myös Kutomo Onnenpolku on aivan mahtava, ja muutenkin Kotkassa on tosi aktiivista matalan kynnyksen toimintaa, Reetta kertoo.

Antille Katariina on jo lapsuudesta tuttu ja rakas, sillä mummo ja pappa asuivat siellä.
- Alueeseen liittyy paljon lapsuudenmuistoja, mutta nyt aikuisena osaa arvostaa sitä, miten kauniilta puutalot näyttävät tässä mäkisessä ja vihreässä maisemassa. Jalkapalloa rakastavana ihmisenä myös Arto Tolsa Areenan läheisyys lämmittää vihreävalkeaa sydäntä.

Myös kirjasto on tärkeä paikka.
-Kotkansaaren kirjasto on paikkana sellainen, jossa viihdyn erittäin hyvin. Luen paljon ja Kotkan kirjasto on varsin hyvä, koska siellä on laadukas valikoima kirjoja ja lehtiä. Avarassa ja valoisassa tilassa on mukava myös työskennellä tai viettää aikaa lukien.

- Myös meren läheisyys on itselleni todella tärkeä asia, koska se rauhoittaa ja antaa tilaa ajatuksille. On hienoa, kun voi pistää lenkkitossut jalkaan ja kauniit merenrannat ovat ihan vieressä. 

Helppo verkostoitua

Pariskunta on otettu hyvin vastaan uudessa kotikaupungissa.
- Ihmiset on olleet tosi ilahtuneita, uudetkin tuttavuudet. Samoin työni puolesta vastaanotto on ollut todella positiivista ja vaikuttaakin siltä, että Kymenlaaksossa on helppo verkostoitua, Reetta arvioi.

- Oikein mainiosti! Vaikka täällä oli jo ennestään vanhoja tuttuja niin puolenkin vuoden aikana on tutustunut isoon määrään uusia ihmisiä, Antti jatkaa.

Yllättikö jokin Kotkassa?
- Ehkä se, että kun ei ole ylitarjontaa kaikesta, niin arki on ehkä jopa aktiivisempaa kuin Helsingissä. Kotkassakin tapahtuu tosi paljon kulttuurin saralla kaikkea kiinnostavaa. Eikä Helsinki mihinkään ole kadonnut, sinnekin pääsee aina, kun haluaa, Reetta miettii.

- Yllättämään pääsi ruohonjuuritason kulttuuritoiminnan laajuus. On hienoa, miten täällä ihmiset puuhaavat aktiivisesti esimerkiksi Kotkan pyöräpajan, kansankeittiöiden tai Joutomaa festivaalin parissa. Myös Galleria Uusikuvan toimintaa on todella laadukasta. Jo valmiiksi aktiivinen toiminta kannustaa myös itseä mukaan erinäiseen toimintaan.

Teksti: Reetta Keränen, Antti Kurko, ML

Kuvat: Lukas Pearsall