Mobile Menu

Peka mitallijuhlat

Tuoreet Suomen mestarit fanittavat Kotkaa

Naisten koripallon Suomen mestaruuden tänä vuonna voittaneessa Peli-Karhujen joukkueessa on mukana myös muualta seudulle muuttaneita pelaajia. Kysyimme Megan Mullingsilta (USA) ja Elina Oravakankaalta (Helsinki) heidän mietteitään Kotkan seudusta pelikenttien ulkopuolelta.

Joukkueen jenkkivahvistus Megan Mullings kertoo, että ennen Suomeen muuttoa hän oli selaillut nettiä ja tiesi ainoastaan sen, että Kotka on pieni rannikkokaupunki saarella. Nyt Kotkassa asuttuaankin Megan fanittaa erityisesti kaupungin kiireetöntä ilmapiiriä, merta ja luonnonläheisyyttä.
”Voisin istua ja katsella merta ikuisuuksia”, huokaa Megan ja mainitsee mielipaikakseen Sapokan ja sen kupeessa olevan kahvilan. ”Siellä on ihana tunnelma, voin vain nauttia, juoda kahvia ja rauhoittua.” Talvella Megan kävi Sapokassa myös avannossa ja se oli todella ”jäätävä” kokemus.  Tosi kylmää oli, vaikka hän on pelannut myös Alaskassa ja tottunut Suomen kaltaiseen ilmastoon.

Pääkaupunkiseudulta Kotkaan pelaamaan tullut Elina Oravakangas oli ennen Kotkaan muuttoa käynyt vain pari kertaa pelaamassa seudulla, eikä muuten tiennyt paikasta juuri mitään. Elinankin mielestä parasta seudulla on Kotkansaari, meri ja esimerkiksi Meriniemi. Myös lyhyt välimatka Helsinkiin on plussaa ja liikkuminen puolin ja toisin on erittäin kätevää. Elinan vanhemmat Helsingistä ovatkin päässeet usein katsomaan pelejä.
”Matka hurahtaa hetkessä varsinkin nyt, kun moottoritiellä on kesärajoitukset”, toteaa Elina.

Elina Oravakangas ja Megan Mullings

 

Ihmiset kannustavat ja englannilla pärjää joka paikassa

Paikalliset ihmiset saavat hymyn pelaajien huulille. Megan toteaa, että lähes kaikki hänen tapaamansa seudun asukkaat puhuvat erittäin hyvää englantia tai vähintäänkin ymmärtävät sitä. Se tekee arkisesta elämisestä huomattavasti helpompaa. Myös palvelu on pelannut: esimerkkinä Megan kertoo käyneensä juuri Maretariumissa, ja saaneensa siellä loistavaa palvelua englanniksi. Ennen Peli-Karhuja Megan pelasi Romaniassa, jossa englantia ei juuri puhuttu, joten hän todella osaa arvostaa kielitaidon merkitystä arjessa. Suhtautuminen muulta muuttaneeseen saa kiitosta.
”Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon ihmiset tulevat juttelemaan ja kannustamaan, tuntuu että monet kaupunkilaiset elävät joukkueen mukana”, Megan kiittelee.

Pelaajien arki pyörii taas ensi kaudellakin koripallon ympärillä eikä vapaa-aikaa ole kovin paljon. Mutta kun sitä on, seudullamme on tarjota vastapainoa hektiselle urheilijan elämälle. Tervetuloa meren äärelle rauhoittumaan ja nauttimaan elämästä.

Meganin TOP 3 -kohteet Kotkassa:

Kotkan kirkko

Sapokan kahvila

Maretarium

 

Teksti: Elina Saarela
Kuvat: Elina Saarela ja Elina Oravakangas/arkisto