Mobile Menu

Osaajatapahtuma Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

LUT ja Saimia ovat pullollaan motivoitunutta työvoimaa

Kansainväliset osaajat jonottivat päästäkseen Kotkan-Haminan seudun yritysten puheille 

”Tämä on tosi kustannustehokas tapa etsiä osaajia. Miettikää vaihtoehtoa: aluksi pitää maksaa rekryilmoituksesta, sitten laittaa työtunteja hakemusten lukemiseen, arvioimiseen, haastattelujen järjestämiseen ja toteutukseen”, kommentoi osaajien ja yritysten kohtaamiseen osallistunut Juho Aalto Sulzer Pumps Finland -yhtiöstä. Tilaisuus järjestettiin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT) 11. huhtikuuta.

”Tilaisuudessa haastattelut alkoivat heti, kun opiskelijoita alkoi marssia jonoon yrityksemme standin eteen ja esittäytyivät meille”, totesi Aalto.

Tavallisista rekrytointiprosesseista tilaisuuden erotti myös se, että kenenkään ei tarvinnut jännittää ja miettiä etukäteen jokaista lausuttavaa sanaa. Osaajien ja yritysten kohtaaminen sujui kevyen interaktiivisesti ja hyväntuulisen keskustelun merkeissä. Yrityksen kohtaamiseen sai ottaa tueksi myös kurssikaverit.

Yli sadasta paikalla käyneestä opiskelijasta ja alumnista suuri osa kuului LUT:in ja Saimaan ammattikorkeakoulun kansainväliseen kaartiin. Erityisesti he kokevat yritysten kohtaamiset ja työpaikkahaastattelut vaikeina – jopa pelottavina.

”Te olette suunnitelleet tämän tilaisuuden hienosti. Olen päässyt kertomaan osaamisestani monelle yritykselle, joiden edustajat ovat olleet tosi mukavia”, kertoi eräs Iranista Suomeen muuttanut energia-alaa opiskeleva nuori nainen.

”Työpaikkahaastatteluihin on ollut vaikea päästä. Tiedän, että minulla on hyvä CV ja paljon osaamista, mutta silti haastatteluihin asti pääseminen on iso ongelma. Jos Suomella olisi enemmän kauppasuhteita Iranin kanssa niin ehkä minun työllistymiseni helpottuisi”, hän pohti.

Yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä kaivataan

Kansainvälisistä opiskelijoista osa saapuu Suomeen koulutuksen korkean laadun vuoksi. Jos työpaikkaa ei ole tiedossa opintojen päätyttyä, he palaavat kotimaihinsa. Suomen elinkeinoelämä hyötyisi enemmän siitä, että pystyisimme pitämään osaajat maassamme.

”Yrityksiin ja liiketoimintakulttuuriin tutustuminen entistä aikaisemmassa vaiheessa sitouttaisi kansainväliset osaajat Suomeen. Valitettavasti monessa yrityksessä vierastetaan edelleen ulkomaalaista työvoimaa”, kertoo LUT:in työllistymispalveluiden vetäjä Elina Hannikainen-Himanen.

”Ymmärrämme kyllä, että vieraan kielen tuominen osaksi yrityksen arkea aiheuttaa tarpeen uusille järjestelyille, mutta toisaalta kansainväliset osaajat ovat äärettömän motivoituneita ja halukkaita sopeutumaan uusiin ympäristöihin”, hän huomauttaa.
Suomen yrityskentästä löytyy nykyään aloja, joille ei kotimaista työvoimaa löydy. Esimerkiksi konetekniikan sektorilla on jo nyt pakko kääntää katseet ulkomaisiin opiskelijoihin.

Koulutetut paluumuuttajat tähtäimessä

Kotkan-Haminan seudulla on vahvat siteet LUT:iin ja Saimiaan. Seudullamme on suuri joukko yrityksiä, joissa työskentelee Lappeenrannassa koulutettuja osaajia. Ja vuosittain seudultamme lähtee nuoria Lappeenrantaan hakemaan oppia insinööritieteistä, kauppatieteistä, rakennusalalta, terveydenhoidon aloilta ja monilta muilta osaajapulasta kärsiviltä aloilta.

Paluumuuttajat ovat arvokas kohderyhmä osaajien houkuttelulle, koska heiltä löytyvät valmiit tunnesiteet kotiseutuun ja paikalliset sosiaaliset verkostot. 

Teksti: Toomas Lybeck
Kuva: Elina Saarela