Mobile Menu

Ikkuna maisema

Kotkan-Haminan seutu on edullinen asuinpaikka

Kotkan-Haminan seutu on edullinen paikka asua ja elää.

”Eikö olekin hieno näköala?”, kysyy toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä Merja Sundberg Kiinteistömaailma Kotkasta. Olemme Kotkan Hirssaaressa, vuoden 2002 asuntomessualueen kupeessa. Ikkunasta avautuu näkymä merelle ja rannan venelaitureille. Kotkan keskustaan on kolmisen kilometriä, lähimpään ruokakauppaan alle  400 metriä. Arjen luksusta, eikö vain? 

Oman asunnon ostamista miettivälle Kotkan-Haminan seutu on edullinen paikka asua, kun vertaa vaikkapa pääkaupunkiseutuun. Tai paluumuuttajalle, joka haluaa rauhoittua omilla kotikonnuillaan
”Jos myy kolmion Helsingin keskustasta, saa täältä talon merinäköalalla ja jää vielä rahaa elämiseenkin”, Sundberg kertoo.

Kotkassa ja Haminassa kolmen makuuhuoneen (70 m2) kerrostaloasunnon keskihinta on 66 000 €, toki asunnon sijainnilla on suuri merkitys. Hämeenlinnassa vastaava maksaa 104 000 €, Porvoossa 152 000 €, Vantaalla 144 000 € ja Helsingissä 221 000 €. Luvut ovat toteutuneista kaupoista (1/2017-8/2018).

Omakotitaloissa hintaero pääkaupunkiseutuun on vielä suurempi. Jos Kotkasta ostaa 15-20 vuotta vanhan 140 neliön omakotitalon, on keskihinta n. 250 000 €, Haminassa vielä vähän edullisempi.  Vantaalla keskikauppahinta on 400 000 € ja Helsingissä 450 000 €.
”Myös tontit ovat kohtalaisen edullisia, jos haluaa itse rakentaa tai rakennuttaa talon.”

Moottoritien myötä seutu on lähellä pääkaupunkiseutua.  Lentokentälle ajaa tunnin ja 20 minuuttia. Helsingin keskustaan bussilla halvimmillaan hurauttaa muutamalla eurolla. 

Merja Sundberg

 

Asuminen on helppoa, kun välimatkat ovat lyhyet. Lapsiperheille on kielien osalta vaihtoehtoja: päivähoitoa on sekä ruotsin- että englanninkielellä. Koulun pystyy ruotsinkielellä käymään ylioppilaaksi asti. Myös englanninkielistä opetusta on lisätty. Harrastusmahdollisuuksia on laidasta laitaan. 

”Olemme kätketty helmi. Tänne kannattaa muuttaa: täällä asuminen säästää aikaa ja rahaa."

---------------------------------
Kiinteistömaailma on Cursorin Luonnostaan vahva klubiyrityksiä. Alun kerrostaloasuntoja (Kompassikuja 5) myy myös OP-Kiinteistökeskus ja Aninkainen.fi.


Teksti ja kuvat: Mervi Liimatainen