Mobile Menu

Kotkaan muuttanut Anniina Laari

Vakituinen työpaikka toi viihtyisään Kotkaan

Kouvolasta kotoisin oleva Anniina Laari palasi opiskelukaupunkiinsa Kotkaan vakituisen työpaikan myötä.
- Päädyin hakemaan Kotkaan töihin seudun viihtyisyyden ja sijainnin vuoksi. Kotkassa erityisesti pidän siitä, että luonto ja meri ovat lähellä sekä kotiseudulle ja sukulaisten luo on lyhyt matka, Laari kertoo. 

Anniina Laari opiskeli varhaiskasvatuksen opettajaksi Kotkassa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa, nykyisessä XAMK:ssa. Tällöin kaupungissa vierähti parisen vuotta.

Valmistuttuaan Anniinan ja avopuolison elämä vei Lappiin Sodankylään, jossa vierähti 2,5 vuotta. Kotkaan Laarin toi vakituinen työpaikka Mussalon Sateenkaaren päiväkodissa. 

- Työni on monipuolista, sosiaalista, innostavaa ja vastuullista - yksikään päivä ei ole samanlainen. Tiimityössä jokainen pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja toteuttamaan ideoitaan. Suoran palautteen saa päivittäin lapsilta. Parasta on, kun näkee lasten kasvun ja kehityksen, oppimisen riemun sekä lasten aidot tunteet, Anniina kertoo. 

Avuliasta, ystävällistä väkeä

Muutto uuteen kotikaupunkiin sujui hyvin.
- Laitoimme kotia pienellä pintaremontilla omannäköiseksi. Vähitellen toimme tavaroita entisestä kodista uuteen kotiin. Uuteen kotiseutuun tutustuimme lenkkeilemällä 3-vuotiaan labradorinnoutajan kanssa.

Uusi kotikaupunki on ottanut pariskunnan hyvin vastaan.
- Asuinseutu on viihtyisä ja kaikki ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja hyvin avuliaita, niin työpaikalla kuin naapurustossakin. Ihmiset ovat olleet valmiita auttamaan aina, kun apua on tarvinnut, Anniina kertoo.

Sapokka lempipaikka

Anniinan kolme tärkeintä paikkaa Kotkassa ovat Sapokka, Katariinan meripuisto ja Hirssaari.

- Sapokasta tuli lempialueeni jo opiskeluaikana sen viihtyvyyden ja luonnonläheisyyden vuoksi. Sieltä on jäänyt paljon hyviä muistoja. 

- Katariinassa on kaunista ja siellä saa olla meren äärellä. Siellä lenkkeillessä ja ihan vaan päivää viettäessä mieli kirkastuu ja meren pauhu on rauhoittavaa. 

- Kotimme on Hirssaaressa ja minulle on tärkeää, että koti ja sen ympäristö ovat rauhallisia ja viihtyisiä. Alue onkin hyvin rauhallista - luonto ja meri ovat lähellä. Lenkkeilymahdollisuudet sekä sijainti ovat hyvät. 

Kotka on saanut luonnonläheisyyttä ja kauneutta arvostavan varhaiskasvattajan asukkaaksi ja työntekijäksi.

Teksti: Anniina Laari, ML
Kuva: Kari Taimisto