Mobile Menu

Paluumuuttaja Mari Lampinen Sulzerilla kuvattuna

Paluumuuttaja nauttii edullisesta asumisesta ja merestä

Kotkalainen Mari Lampinen palasi pääkaupunkiseudun tuntumasta takaisin kotikaupunkiin. Perheen kasvaessa isovanhempien läheisyys ja edullinen asuminen houkuttivat takaisin. Ja Kotkasta kotoisin olevalle meri on tärkeä elementti.

Mari Lampinen kävi koulunsa Kotkassa. Valmistuttuaan tuotantotalousinsinööriksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta (nykyisin XAMK), tie vei Helsinkiin ja sieltä Järvenpäähän. 
- Kun lapset syntyivät, rupesi paluu kotiseudulle ja lähemmäksi lasten isovanhempia kiinnostamaan. Kotkan asuntojen ja tonttien hintataso on myös edullisempi kuin pääkaupunkiseudulla, Mari kertoo. Perheeseen kuuluvat aviomies ja jo teini-ikäiseksi kasvaneet tytär ja poika.

Opinnoissaan kansainvälisiin toimintoihin suuntautunut insinööri sai Kotkassa työtarjouksen Sulzer Pumps Finlandilta, jonka palveluksessa on kulunut jo 12 vuotta myynti-insinöörinä. 
- Työskentelen varaosatiimin vientimyynnissä hoitaen omaa nimettyä vastuualuetta. Tehtävään kuuluu myyntityön lisäksi erilaiset myynnin tukitehtävät myyntikonttoreille ympäri maailmaa. Työ on erittäin monipuolista ja vaihtelevaa. Erityisen mukavaa on olla tekemisissä eri kulttuureista olevien ihmisten kanssa. Vuosien varrella osasta kontakteja on tullut jo hyviäkin ystäviä, joiden kanssa vaihdellaan kuulumisia säännöllisesti. Työssä mikään päivä ei oikeastaan ole täysin samanlainen, Mari arvioi. 

Paluumuutto sujui hyvin

Paluumuutto Kotkaan sujui hyvin. Nopeasti löytyi väliaikainen vuokra-asunto sille ajalle, kun perhe rakensi omaa taloa.
- Kotkassa on hyvä asua ja olla. Kun on ollut välillä poissa muualla, osaa arvostaa monia juttuja ihan uudella tavalla.  Hienoa ovat meri ja sen läheisyys sekä ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Myös palvelut - tarhat, koulut, kaupat - ovat lähellä, Mari kertoo.

Meri, Mussalo ja Katariina tärkeitä

Kotkassa Marille kolme tärkeintä asiaa tai paikkaa ovat meri, Mussalo ja Puistola eli Katariina.
- Muualla asuville ystävilleni haluan aina esitellä merta ja sen läheisyyttä. Kun asuin muualla ja kävin tapaamassa vanhempiani, meren tuoksun tunsi monesti. Kotkassa on lukuisia uimapaikkoja, joten asuupa missä päin Kotkaa tahansa, merestä pääsee nauttimaan. 

- Mussalossa asuivat isovanhempani, joiden luona vietimme serkkujen kanssa aikaa.  Myös oma talo rakentui Mussaloon ja täällä asuvat myös vanhempani.
- Puistolassa, nykyisessä Katariinassa mieheni on viettänyt lapsuutensa. Siellä on ihania lenkkimaastoja, uimaranta ja kahviloita. Kesäisin veneitä tulee ja menee lähellä oleviin saariin. Saaret ja veneily ovat monelle kotkalaiselle iso juttu ja itsekin haaveilen veneen hankinnasta, kertoo tyytyväinen paluumuuttaja.

Teksti: Mari Lampinen, ML
Kuva: Lukas Pearsall