Mobile Menu

7 x maittavimmat leipomot ja konditoriat

  • Konditoria Huovila, Hamina
  • coco konditoria.jpg
  • posso.jpg
  • pitko geisarinna.jpg
Kotkan-Haminan seudulla ei herkkusuiden tarvitse jäädä nuolemaan näppejään. Seudulla on tarjota herkkuja suolaisesta makeaan sekä paikallisesta tuttuun ja tunnettuun. Ota seuraavan kahvihetken suunnaksi jokin näistä paikoista tai hae tuotteet kotiin viemisiksi. 

Konditoria Coco 

Myymälä-Kahvila (Kotkansaari), Kauppakeskus Pasaati, Kauppakatu 3, Kotka
Myymälä (Karhula), Vesivallinaukio 3, Kotka

Coco on tunnettu kattavasta valikoimastaan ja ystävällisestä palvelusta. Onneksi näitä myymälöitä löytyy Kotkasta jopa kahdesta paikasta: Karhulasta ja Kotkan torin laidalta, jossa on myös kahvila. Cocosta löytyy muun muassa omilla resepteillä tehtyjä leipiä, joita et muualta saa sekä vitriini täynnä erilaisia herkkuja kakuista marenkeihin ja leivoksiin.  

Geisarinna 

Sutelanraitti 1, Kotka Sisäänkäynti nurkan takaa talon sisäpihalta.

Gluteenittomia ja laktoosittomia herkkuja ammattitaidolla! Viihtyisä kahvila-myymälä palvelee lähellä Kotkan Prismaa eli herkut voi noutaa kotiin samalla kun tekee muutkin kauppaostokset! Geisarinnan tiloissa ei käsitellä lainkaan raaka-aineita, joissa on gluteenia, joten näihin tuotteisiin voi luottaa 100 %:sesti. Tuotevalikoimassa on muun muassa leipiä, piirakoita ja kakkuja kuin myös gluteeniton ja maidoton versio Kotkan paikallisherkku possosta. 

Leistin leipomo 

Kahvila-myymälä Karhulantie 34, Kotka
Leipomo-myymälä Vanha Sutelantie 47, Kotka

Posso, posso ja posso! Jos Kotkan paikallisherkku ei vielä ole sinulle tuttu niin äkkiä Leistin leipomoon. Voit hakea possoja muiden leipomotuotteiden kera joko Karhulan kahvila-myymälästä tai suoraan leipomolta Kotkan Prisman läheisyydestä. 

Konditoria Huovila 

Fredrikinkatu 1, Hamina

Tämä perinteikäs konditoria-kahvila löytyy Haminan sydämestä vanhan ”Tanelinkulman” pohjakerroksesta. Kahvit ja leivokset voi nautiskella tunnelmallisessa tiiliholvissa ja kesäisin katsella kaupungin menoa katuterassilta. Tuotevalikoimaan kuuluu pikkusuolaiset, voileipäkakut sekä kahvileivät. Konditoria Huovila kuuluu valtakunnalliseen Hyvä Konditoria -ketjuun, joka vaalii perinteistä kahvilakulttuuria sekä käsityötaitoa Suomessa. 

Pyhtään kotileipä Uusi Pullis 

Malminsuontie 2, Siltakylä

Uuden Pulliksen mottona on ”pulla päivässä pitää luut piilossa” ja se näkyy myös vitriinin valikoimassa. Tämä kahvila-leipomo löytyy Pyhtään Siltakylästä ja on hyvä paikka hakea eväät matkalla Valkmusan kansallispuistoon. Arkisin kahvilassa on tarjolla myös lounasta. 

Kahvila Varvara 

Puistokatu 2, Hamina

Tekipä mielesi suolaista tai makeaa paikan päällä tai mukaan otettuna, kannattaa ottaa suunnaksi kahvila Varvara. Tämä kahvila tarjoilee herkullisia leivonnaisia arkeen ja juhlaan Haminan keskustassa. Valikoimasta löytyy muun muassa marjapiirakoita, ruisleipiä, viinereitä ja karjalanpiirakoita.  

Leipomoliike Aitolahti Ky

Sibeliuskatu 22, Hamina

Lihis eli lihapiirakka on varmasti Aitolahden tunnetuin tuote ja seudun maistuvin suolainen herkku! Leipomosta löytyy kotiin viemisiksi niin pasteijoita, nakkirullia, kermaviinereitä kuin täytekakkuja.